Behind Behaviour trainingen zijn erop gericht beter aan te sluiten bij kinderen, jongeren en volwassenen, in uiteenlopende lastige situaties. Je leert kijken naar de wereld die schuilgaat achter het zichtbare gedrag. Naast theoretische kennis, is er veel aandacht voor praktische kunde. Oefeningen die het inlevingsvermogen vergroten, helpen om beter aan te sluiten bij de wereld van de ander. Ook eigen patronen en mechanismen en de invloed daarvan in het werk, komen voorbij. Binnen het werk met mensen ben je immers zelf het belangrijkste instrument.
“Middels praktijkgerichte trainingen wordt kennis uitgediept en praktische kunde aangeleerd.”
Trainingsaanbod
2-daagse training Trauma en Hechting in de praktijk
SKJ geaccrediteerd
Geschikt voor zorg- en onderwijsprofessionals, politie, overheid.
Dagdeel trainingen
- Trauma en Hechting
- Seksueel Misbruik
- Huiselijk Geweld en Kindermishandeling
- Vluchtelingenhulpverlening
SKJ geaccrediteerd
Geschikt voor teamdagen, workshops, intern scholingsaanbod.
Praatkaartjes training
Verwacht
Oefenen met het gebruik van de praatkaartjes?
Meer weten over de theorie achter de kaartenset?
Praktijkgerichte voorbeelden leren gebruiken in gesprek?
Training op maat
Een combinatie van onderwerpen? Zelf je training samenstellen?
Meer weten over de mogelijkheden?
‘Hele leerzame en mooie training. Fijn dat je op een luchtige manier praat over een beladen onderwerp. Erg handig dat we online in kleine groepjes konden samenwerken. Fijne opbouw in de training met goede afwisseling en handvaten. Erg leuk, bedankt!’
Deelnemer training trauma & hechting in de praktijk.
Voor wie?
Jeugdzorgwerkers, casemanagers, medewerkers gebiedsteams, leerkrachten, artsen, politie & justitie medewerkers, ambtenaren, pedagogisch medewerkers, (pleeg- of adoptie-)ouders en vrijwilligers.
Waar?
De trainingen kunnen zowel op locatie als online gegeven worden. Naast de trainingen in het open aanbod, kunnen alle trainingen in-company verzorgd worden. Meer weten over de opties? Neem contact op of vraag een offerte aan.
Hoe?
De theorie komt tot leven door de vele praktijkvoorbeelden en ingebrachte tweezijdige casuïstiek. Je leert aansluiten bij datgene wat de ander misschien niet kan of durft te zeggen. Je leert luisteren tussen de regels door, en onbevangen nieuwsgierig zijn. Eigen mechanismen leer je ook herkennen en erkennen zodat je daar bewust mee om kunt gaan in contact met de ander.
Opgedane kennis en kunde waarborgen in de dagelijkse praktijk? Doen! Hoe?
- Door met elkaar structurele werkwijzen af te spreken en daarover organisatie-beleid te schrijven, implementeren en evalueren. Passend bij de landelijke meldcode en richtlijnen. Weten hoe ik daarbij kan helpen?
Door wie?
Mijn naam is Nanda de Bruin. Ik ben als zelfstandig orthopedagoog & gedragswetenschapper werkzaam binnen de zorg- en onderwijswereld. Vanuit mijn eigen bedrijf Behind Behaviour geef ik daarnaast training aan zorg- en onderwijsprofessionals.
Ik ben als Master-Orthopedagoog bij de SKJ (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd) en bij de NVO (Nederlandse vereniging van pedagogen en onderwijskundigen) geregistreerd. Ook ben ik opgeleid als systemisch coach (Bert Hellinger Instituut). Jaarlijks volg ik verschillende opleidingen om mijn kennis en kunde up-to-date te houden en uit te breiden.
Ik heb meer dan tien jaar ervaring in de zorg en het onderwijs aan kinderen, jongeren en volwassenen met uiteenlopende complexe problematiek en het begeleiden/coachen van zorg- en onderwijsprofessionals. Zo heb ik onder andere gewerkt met alleenstaande minderjarige vluchtelingen, in een opvanginstelling voor gezinnen in situaties van huiselijk geweld, op woongroepen met jongeren met een licht verstandelijke beperking i.c.m. ‘gedragsproblematiek’ en bij verschillende gemeentes in Noord-Nederland.
Meer lezen over mijn werkervaring en opleidingen? Bekijk mijn LinkedIn profiel