Eerdere opdrachten, trainingen, lezingen en workshops o.a.:

Ervaringen van anderen

"Nanda heeft voor hulpverleners van de organisatie Hoe Zorg Jij? de training Trauma en Hechting verzorgd. De training is ontzettend positief ontvangen door de deelnemers. Door haar rustige houding, met een bak aan ervaring en veel kennis op het gebied van trauma en hechting, wist Nanda een ruime 3,5 uur de aandacht van de deelnemers erbij te houden. Dat kan ook niet anders met de mooie oefeningen die Nanda heeft bedacht, waarin hulpverleners daadwerkelijk in de schoenen van de kinderen en jongeren staan. Daarnaast worden alle theorieƫn en kennis niet als feit gepresenteerd ('zo moet je het doen'), maar als visie om mee te kunnen nemen in je werk. Nanda daagt je uit om bestaande gedachten omtrent bijvoorbeeld ASS en ADHD eens anders te benaderen, namelijk vanuit de 'traumabril' en geeft praktische tools daar al iets mee te gaan doen vanaf de volgende (werk)dag! De training bestaat uit het vergaren van kennis, het zien van bijpassende video's en toegang om de informatie nog eens terug te lezen na de training. Al met al een zeer geslaagde middag!"
Tess
Hoe Zorg Jij
"Bij de Raad voor de Kinderbescherming heb ik deelgenomen aan de trainingen 'Trauma en hechting' en Seksueel misbruik' door Nanda en Annemarie. De trainingen bestaan uit een prettige mix van theoretische kennis en een link naar de praktijk middels tal van voorbeelden en handvatten. Mijn bewustwording van het belang om in gesprek met kinderen aandacht te hebben voor het thema seksueel misbruik is na het volgen van de training vergroot. Fijn was de bedrevenheid en kundigheid van beide trainers!"
Daniƫlle
Voormalig gedragsdeskundige/raadsonderzoeker bij de Raad voor de Kinderbescherming
"Annemarie en Nanda slaagden erin om een zaal met een kleine honderd vrijwilligers en professionals, allemaal werkzaam met vluchtelingen, drie uur lang intens te betrekken bij hun presentatie over Trauma en Vluchtelingen en hoe daarmee om te gaan. De powerpoint was de leidraad waarmee we grondig en gestructureerd de nodige theorie meekregen maar zonder daarbij de praktijk uit het oog te verliezen. De inleidsters putten uit hun brede (en diepe) werkervaring. Ondanks het 'zware' onderwerp, kon er regelmatig gelachen worden en de energieke presentatie zorgde voor ook veel energie in de zaal. Trauma en bijkomend gedrag is een onderwerp waar menigeen -uit angst zich eraan te vertillen- liever omheen gaat of langs heen kijkt. Het werd echter tot een heldere en behapbare kern teruggebracht en vertaald in concreet begrip en gedrag. In de evaluaties lieten veel deelnemers dan ook weten zich gemotiveerd en toegerust te voelen na deze middag."
Bert Vastenburg
Mede-organisator symposium 'Een helpende hand bij oorlogstrauma'