Training, lezingen & workshops

Voor zorg-, onderwijs- en andere professionals die met mensen werken

De lezingen en workshops die ik verzorg zijn erop gericht beter aan te sluiten bij kinderen, jongeren en volwassenen, in uiteenlopende situaties. Je leert kijken naar de wereld die schuilgaat achter het zichtbare gedrag. Naast theoretische kennis, is er altijd veel aandacht voor praktische kunde. Oefeningen die het inlevingsvermogen vergroten, helpen om beter aan te sluiten bij de wereld van de ander. Ook eigen patronen en mechanismen en de invloed daarvan in het werk, komen voorbij. Binnen het werk met mensen ben je immers zelf het belangrijkste instrument.

De theorie komt tot leven door de vele praktijkvoorbeelden en ingebrachte tweezijdige casuïstiek. Je leert aansluiten bij datgene wat de ander misschien niet kan of durft te zeggen. Je leert luisteren tussen de regels door, en onbevangen nieuwsgierig zijn. Eigen mechanismen leer je ook herkennen en erkennen zodat je daar bewust mee om kunt gaan in contact met de ander.

Lezingen en workshops worden op maat gevormd zodat ze aansluiten bij de praktijk van de deelnemers. Voor meer informatie over enkele thema’s:

Thema’s

Trauma en Hechting

Over de invloed van trauma- en hechtingsmechanismen op gedrag, gedachten en gevoelens.

SKJ geaccrediteerde training (2 dagen)

Nieuwe open-aanbod data in Utrecht en Groningen

Lees meer

Vluchtelingenhulpverlening

Over trauma bij vluchtelingen.

Wat je als professional morgen al kunt doen om kinderen, jongeren en volwassenen die een ingrijpende vlucht meegemaakt hebben te helpen herstellen.

Lees meer

Systemisch kijken, intergenerationeel trauma

Over intergenerationele overdracht van trauma- en hechtingspatronen en over het doorbreken ervan.

Lees meer

Seksueel misbruik

Wat we als professionals wél kunnen doen om kinderen, jongeren en volwassenen in situaties van (verborgen) misbruik een kans op verandering te geven.

Lees meer

‘Leerzame en mooie trainingsdagen. Fijn dat je op een luchtige manier praat over een beladen onderwerp. Goede opbouw in de dagen met veel afwisseling in werkvormen en praktische handvaten. Het heeft mijn blik op ‘moeilijk’ gedrag behoorlijk veranderd… ’

Manon, jeugdconsulent – over de 2-daagse training trauma & hechting in de praktijk

Door wie?

Mijn naam is Nanda Maria de Bruin. Sinds 2011 ben ik als orthopedagoog, behandelaar & gedragswetenschapper werkzaam binnen de zorg en het onderwijs aan kinderen, jongeren en volwassenen met uiteenlopende complexe problematiek.

Sinds 2013 geef ik training aan professionals over de wereld die schuilgaat achter gedrag. Meer algemeen over stress- trauma, hechting en overlevingsmechanismen, of specifiek gericht op bijvoorbeeld intergenerationele overdracht, misbruik en vluchtelingenzorg.

Onlangs ben ik grotendeels gestopt met mijn werk als zelfstandig orthopedagoog en gedragswetenschapper om me vollediger te kunnen richten op mijn eigen praktijk waar psychologie en bewustzijn samenkomen.

Vanuit Behind Behaviour verzorg ik met veel plezier nog wel lezingen en workshops voor professionals, schrijf ik over de ervaringen binnen én buiten het werkveld en over de brug tussen psychologie en bewustzijn.

Meer over mij weten?

Meer lezen over mijn werkervaring en opleidingen? Bekijk mijn LinkedIn profiel

lezing trauma Nanda De Bruin