Podcast Professional Vanuit Je Hart, “Trauma mag niet de volgende label-hype worden!”

Nanda de Bruin vindt het enorm belangrijk dat er nog veel meer aandacht komt voor trauma. Te vaak wordt er nog teveel naar gedrag gekeken en een label gegeven, terwijl het te begrijpen is als je de context kent. Sterker nog: dan kun je het vaak zien als een hele goede reactie op de moeilijke omstandigheden.

Podcast TIMM Consultancy, Interview met Nanda de Bruin over Trauma

Hoe ontstaat trauma en hoe kunnen we op een andere manier kijken naar gedrag van kinderen? In deze podcast met Nanda de Bruin praten we hierover. Nanda is een van de trainers die voor TIMM Consultancy de trainingen over trauma verzorgt.

Podcast TIMM Consultancy, Interview met Nanda de Bruin over het belang van Traumasensitief Werken

Als je in een dossier leest dat iemand iets ingrijpends heeft meegemaakt, maak je dat dan bespreekbaar? Volgens Nanda is het enorm belangrijk om traumasensitief te werken. Dat je oog hebt voor de gebeurtenissen in het leven van de cliënt en dat je vragen durft te stellen. Niet iedere heftige gebeurtenis wordt PTSS, we kunnen ook juist meer stilstaan bij Post Traumatische Groei.

Interview Augeo Magazine

Deze editie van Augeo Magazine heeft als thema ‘𝗕𝗲𝘁𝗲𝗿 𝗶𝗻 𝗕𝗲𝗲𝗹𝗱’ en gaat over kinderen die om uiteenlopende redenen in de knel zitten en onvoldoende worden opgemerkt.

Ik werd geïnterviewd door Ditty Eimers over de coping mechanismen van kinderen wanneer het thuis niet fijn en veilig is.
Gedrag van kinderen dat voortkomt uit opgroeien in een gezin waar huiselijk geweld of verwaarlozing aan de orde is, wordt namelijk nog lang niet altijd herkend als een overlevingsmodus. Regelmatig wordt het gedrag opgevat als een op zichzelf staand ‘probleem’ en op die wijze gelabeld en behandeld.
Daarmee doen we in eerste instantie de kinderen, maar natuurlijk ook de ouders en het hele systeem tekort.